Esiintyjät

 

THE MUCKRAKERS 

Duo Charlotte Pelgen ja Jake Smithies esittävät 1920-luvun alun swingiä ja kabareetyyliä pilke silmäkulmassa. Jake Smithies soittaa riehakkaalla bluesenergialla raakoja bassoriffejä kontrabassollaan kun Charlotte puolestaan tuo ukulelellaan ja laulullaan esiintymiseen autenttisia swingin kulta-ajan soundeja.

Tämä kaksikko puhaltaa raikasta energiaa vanhoihin klassikoihin. 

RITA BRAGA

Rita Braga on laulaja, musiikintekijä sekä multi-instrumentalisti Portugalista. Hänellä on kyky esittää lauluja 10:llä kielellä sekä soolona että orkesterin kanssa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on esiintynyt lukuisilla klubeilla, teattereissa sekä ukulelefestivaaleilla ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja sekä vieraillut myös Brasilian ja Australian festareilla. Tämän lisäksi hän on ehtinyt tehdä sävellystyötä. Tällä hetkellä hän suorittaa jatko-opintoja Lontoon yliopistossa ja kiertää ukefestareita. Karkkilaan hän saapuu suoraan Prahan ukefestareilta-

Rita palaa mielellään Karkkilaan – hän esiintyi ensimmäisellä Kukulele-festarilla vuonna 2015.

Ansambel Klaabu, Nipi & Tige Kala 

võttis omale nime legendaarse Eesti multifilmi järgi. Trio liikmed laulavad ja mängivad ukulelesid, aga ka selliseid pille nagu mandoliin, kitarr, bass, banjo, balalaika ja autoharp.

Joosep Sang juhatab Eesti Ukuleleorkestrit ja orkestrit Saku Mandoliinid

ning osaleb veel mitmes ansamblis, töötab muusikaajakirjanikuna ja Klassikaraadio saatejuhina.

Robert Kreutzwald 

on 25 aastat tegutsenud bluegrass-ansambli Robirohi asutaja, kes mängib enam kui kümmet instrumenti.

Margus Kala teeb kaasa mitmes ansamblis ning astub üles ka näitlejana.

VOPulele 

Vopulele on hämeenlinnalainen vuonna 2014 perustettu ukuleleorkesteri, jonka ohjelmistossa on musiikkia keskiajalta tähän päivään: klassista, kansanmusiikkia, jazzia, bluesia. Mahdollisesti myös ihastuttavaa harpunsoittoa ukulelen säestyksellä. Kirkkokonsertissa keskiössä on barokkisoitanta.

 

KUKELIUS

Erkki Kuuttila on maineikas rock-kitaravirtuoosi, joka on löytänyt ukulelen soitantansa sekä sävellyksiensä inspiraatioksi. Kuuttila on Karkkilan I Ukuleleorkesterin taiteellinen johtaja ja koonnut jokaiseen Kukulele-festariin omaperäisen Kukelius-kokoonpanon oman orkesterinsa soittajista sekä vierailevista tähdistä. Myös tänä vuonna nähdään uudenlainen Kukelius – vierailevia tähtiä tulossa ainakin Portugalista ja Helsingistä. 

 

 

 

Jarmo Julkunen

Monipuolinen kielisoitinten taituri (kitara, luuttu, ukulele, mandoliini, banjo). Hän esiintyy säännöllisesti sekä solistina, kamarimuusikkona että erilaisten yhtyeiden ja produktioiden osana. Jarmo Julkusen monipuolisuudesta kertoo se, että hän on toistuvasti esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Kamariorkesteri Avanti!n, Helsingin barokkiorkesterin,  Dallape/Rajamäen Pojat-yhtyeen kanssa ja vieraillut myös suomenruotsalaisen mieskuoro Manifestumin projektissa. Jarmo on ukettaja, joka todellakin hallitsee soittimensa ja on aidosti kiinnostunut soitannan eri tyylilajeista. Jarmo on tuttu esiintyjä jo viime vuoden Kukule-festivaalilta, ja nyt hän tuo jälleen uudenlaista twistiä ukulelegenreen.

Mariko

Tunnettu Kwan-yhtyeestä, joka oli yksi 2000-luvun suosituimmista bändeistä Suomessa. Mariko vietti useita vuosia Yhdysvalloissa ja palasi Suomeen joogaopettajana ja huikeana laulajana. Mariko on tauon jälkeen alkanut luoda musiikkia, sekä jo keikkaillut jonkin verran. Esiintyminen saa Marikon sielun syttymään ja yleisön innostumaan.

UkuLissut 

Yhtyeessä soittaa ja laulaa kymmenen aikuista naista Keravalta, Järvenpäästä ja Tuusulasta. Sen ohjelmistoon kuuluu vanhoja iskelmiä 50-60-luvuilta, kansanmusiikkia, folkkia ja nykyiskelmiä. UkuLissuilla on oma ohjelmisto myös lapsille. Mukaansatempaava ja raikas rouvaryhmä.

Karkkilan I Ukuleleorkesteri

Mitäpä olisi nämä festivaalit ilman oman kylän ukettajia? KUKULELE-festivaalin houseband on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maan johtavista harrastajien ukuleleryhmistä. Se on esiintynyt laajalti kotikylän ulkopuolella – Varkauden Winter Ukulelefesteiltä Kaustisten ja Someron kautta Helsingin Espalle. Karkkilassa ryhmä mielletään epäviralliseksi kaupunginorkesteriksi.  Ryhmän esitykseen sisältyy jazz-standardeja, lattareita sekä omaleimaisia omia ukebiisejä. Jokainen keikka on erityinen.

JUSTIN GIRLS AND BOYS 

Bändin jäsenet ovat pitkän linjan musiikin harrastajia, monella on taustaa kuorolaulajana tai bändisoittajana. Mahtuupa mukaan yksi ammattimuusikkokin. Ukulelejen, ukebasson ja rytmisoittimien lisäksi bändin jäsenet soittavat mm. kazoota, pyykkilautaa ja melodicaa. Justin Girls and Boysien ohjelmisto koostuu pääosin rockklassikoista, välillä käväistään popin ja soulin, bluesin ja discohittienkin puolella. Musiikkia tehdään määrätietoisesti, iloa ja huumoria unohtamatta.

U3

U3 on 4 vuotta toiminut harrastebändi. Menimme alun perin kimppaan tavoitteena soittaa ystäviemme häissä. Ukulele oli jäsenille täysin uusi soitin. Koska yhdessä soittaminen on niin kivaa, olemme jatkaneet toimintaa. Toistaiseksi suurimmat keikkamme on ollut Karkkilan Ukulele festivaaleilla 2017 ja Espoon ensimmäisillä ukulele festivaaleilla 2019. Soitamme biisejä countrystä poppiin ja bluesista folkiin. Keikoillamme kuultu mm Dylania, J Karjalaista ja Riki Sorsaa.

Markus Rantanen

Monipuolinen multi-instrumentalisti Laitilasta. Markus Rantanen on mielenkiintoinen monitaituri. Hän toimii suvereenisesti niin esiintyvänä taiteilijana kuin musiikinopettajana. Markus Rantanen on keikkaillut niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. Etelä-Koreassa. Hän on myös osallistunut oppi- ja tietokirjojen kirjoittamiseen. Mielenkiintoinen esiintyjä.

VanUke, Vantaan Ukuleleorkesteri

Orkesterin jäsenet ovat monipuolisen musiikkitaustan omaavia kokeneita musiikin harrastajia, ja yhtyeen soitinvalikoimaan kuuluvat erilaiset ukulelet banjolelesta bassoon. VanUke:ssa soittaa ja laulaa enimmillään 15 henkilöä. Yhtyeen ohjelmisto on monipuolinen havaijilaismusiikista suomalaisiin kansanlauluihin ja hittikappaleiden cover-versioihin.

Saloha (Salon Ukuleleorkesteri)

Salolaisen ukuleleorkesterin kokoonpanossa soittelee 10 – 14 ukeharrastajaa, ja heillä myös taitavaa stemmalaulua ukesäestyksellä. Rauni Rokka liidaa tätä mutkatonta ukeorkesteria.

Trilobeatit

Ukuleleletrio esittää pääosin omia piisejä ja piitlesiä. Triossa soittaa sisko ja sen veli + kaveri eli Rauni Rokka, Seppo Rokka ja Esa Lehtinen.

Koko perheelle / lapsille teatteria: 

Teatteri Perä

Maestron ja Fiktion tanhutehdas! Markus Rantasen luotsaama esitys tarjoaa lapsille musiikkiteatterin keinoin osallistavassa ja hauskassa muodossa tietoa ja kokemuksia kansantansseista, suomalaisista kansantanssien ja kansanmusiikin perinteistä.

Esityksen avulla tutustutaan tasokkaan soiton myötä myös lukuisiin aihepiiriin kuuluviin soittimiin, kuten yksiriviseen haitariin, esseharppuun, klarinettiin ja tietenkin myös ukuleleen. Esityksen kesto n. 40 min.