Esiintyjät 2018

Kansainväliset vieraamme:

Zoe Bestel

Eteerinen laulusoundi, liikuttavat melodiat ja tunteelliset sanoitukset – Zoe Bestel on yksi tämän hetken nuorista kiinnostavimmista ja taitavimmista ukuleleartisteista. Zoe julkaisi ensimmäisen ep-levynsä vuonna 2012 vain 14-vuotiaana. Hän on esiintynyt useasti BBC:n radio-ohjelmissa sekä Britannian lukuisilla ukulele-festivaaleilla Scotlannista Cambridgeen.
Brittilehtien arviointeja: “She’s destined for stardom” – The Spectator, “Pure artistry” – The Herald
“Audiences are fast catching up with the fact that, in Bestel’s hands, the ukulele shrugs off its stereotypical comedy baggage and becomes the instrument of choice for one of Scotland’s most fascinating young singer-songwriters.” – The National

Ukulollo


Toscanalainen Lorenzo Vignando, taiteilijanimeltään Ukulollo, on ehkä juuri nyt yksi taitavimmista eurooppalaisista ukettajista. Hän soittaa samassa sarjassa James Hillin ja Jake Shimabukuron kanssa. Ukulollon konsertti on taianomainen tapahtuma – puhdasta virtuositeettia huumoria unohtamatta. Ukulollon esityksissä tekniikka ja taituruus kohtaavat

Krepsko Theatre Group
Vuodesta 2001 kansainvälinen, Prahassa perustettu KREPSKO on luonut lukuisia erilaisia esityksiä, joita yhdistävät musta huumori, absurdisuus ja vahva visuaalisuus – tarinan tarpeiden mukaan esityksissä on myös elementtejä nukketeatterista, sirkuksesta, tanssista ja muista silmänkääntötempuista.
Lavastus, nuket:  Krepsko & Kristel Maamägi (EST)
Esiintyjät:  Linnea Happonen (FIN) & Jiri Zeman (CZ)
Musiikki:  Mayim Alpert (USA/FIN), mahdolliset vieraat

Kotimaiset vieraamme:

TRIPLET 

Iloinen tyttötrio – vuoden 2017 ukuleletulokas. Suloinen ja taitava The Triplet on kasvattanut kunnianhimoisen ohjelmiston, joka koostuu perinteisen ukulelemusiikin lisäksi heidän omista sovituksitaan.

Trilobeatit

on sisko ja sen veli plus kaveri; Rauni ja Seppo Rokka + Esa Lehtinen. Perniö, Perttula ja Salo.
Trilobeatit kuulostaa hyvältä talossa ja puutarhassa. Se esittää pääosin omia piisejä ja piitlestä – omailmeiset kappaleet, taitava ukulelensoitto ja stemmalaulu vievät kuulijan sinne sun tänne, ehkä takaisinkin.

Salon ukuleleorkesteri

on ukulelen ilosanomaa levittävä sakki Salon seudulta. Erilaiset ukulelet ja moniääninen laulu luovat tutuillekin lauluille uuden soundin.
Porukkaa (yrittää) pitää samassa rytmissä Rauni Rokka.

Kalle Ahola

Laulaja/lauluntekijä nousi suuren yleisön tietoisuuteen Don Huonot –yhtyeen karismaattisena keulakuvana ja julkaisi keväällä seitsemännen sooloalbuminsa.

”Talvella kaksi vuotta sitten toteutui pitkäaikainen haaveeni päästä pakenemaan Suomen pimeää ja kylmää talvea. Matkan aikana oli mahdollista heittäytyä laulunkirjoitustyöhön ilman häiritseviä tekijöitä ja tekosyitä. Yksi ensimmäisistä syntyneistä biiseistä oli ‘Valo jota hengitän’. Kirjoitin muistikirjani kanteen kappaleen nimen ja päätin kietoa muut biisifiilistelyt sen ympärille. Syntyi albumillinen kappaleita, jotka kertovat valosta. Sen etsimisestä, kadottamisesta ja uudelleen löytämisestä.”

Mariko

VOPulele 

Vopulele on hämeenlinnalainen vuonna 2014 perustettu ukuleleorkesteri, jonka ohjelmistossa on musiikkia keskiajalta tähän päivään: klassista, kansanmusiikkia, jazzia, bluesia. Mahdollisesti myös ihastuttavaa harpunsoittoa ukulelen säestyksellä. Kirkkokonsertissa keskiössä on barokkisoitanta.

KUKELIUS

Erkki Kuuttila on maineikas rock-kitaravirtuoosi, joka on löytänyt ukulelen soitantansa sekä sävellyksiensä inspiraatioksi. Kuuttila on Karkkilan I Ukuleleorkesterin taiteellinen johtaja ja koonnut jokaiseen Kukulele-festariin omaperäisen Kukelius-kokoonpanon oman orkesterinsa soittajista sekä vierailevista tähdistä. Myös tänä vuonna nähdään uudenlainen Kukelius – orkesterissa säväyttää ihana Teija Liikamaa– sahansoittajavirtuoosi Jyväskylästä.  Teija löysi sahan sekä ukulelen soittimikseen Hankasalmen Kihveli Soikoon musiikkileiriltä. Saha oli rakkautta ensisilmäykseltä. Nykyisin Teija soittaa sahaa ja ukulelea erilaisissa kokoonpanoissa, mm. Jykylelessä. Teijan saha taipuu  evergreeneistä pop -ja rockballadeihin, hengellisestä klassiseen musiikkiin.

Helsinki Ukulele Studio orchestra:
Jarmo Julkunen – Mariko – Jani Jalkanen

Jarmo Julkunen
Monipuolinen kielisoitinten taituri (kitara, luuttu, ukulele, mandoliini, banjo). Hän esiintyy säännöllisesti sekä solistina, kamarimuusikkona että erilaisten yhtyeiden ja produktioiden osana. Jarmo Julkusen monipuolisuudesta kertoo se, että hän on toistuvasti esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Kamariorkesteri Avanti!n, Helsingin barokkiorkesterin,  Dallape/Rajamäen Pojat-yhtyeen kanssa ja vieraillut myös suomenruotsalaisen mieskuoro Manifestumin projektissa. Jarmo on ukettaja, joka todellakin hallitsee soittimensa ja on aidosti kiinnostunut soitannan eri tyylilajeista. Jarmo on tuttu esiintyjä jo viime vuoden Kukule-festivaalilta, ja nyt hän tuo jälleen uudenlaista twistiä ukulelegenreen.

Mariko
tunnettu Kwan-yhtyeestä, joka oli yksi 2000-luvun suosituimmista bändeistä Suomessa. Mariko vietti useita vuosia Yhdysvalloissa ja palasi julkisuuteen Selviytyjät Suomi –ohjelmassa. Mariko on tauon jälkeen alkanut luoda musiikkia, sekä jo keikkaillut jonkin verran. Esiintyminen saa Marikon sielun syttymään ja yleisön innostumaan.

Jani Jalkanen

Tanssimusiikin ja laulun taituri, joka esiintyy jatkuavasti oman orkesterinsa kanssa (Jarmo Jalkanen ja hänen orkesterinsa). Komea lauluääni ja karismaattinen mies.

Luvassa mielenkiintoinen combo niin kirkkokonsertissa kuin lauantain iltakonsertissa.

UkuLissut 
Yhtyeessä soittaa ja laulaa kymmenen aikuista naista Keravalta, Järvenpäästä ja Tuusulasta. Sen ohjelmistoon kuuluu vanhoja iskelmiä 50-60-luvuilta, kansanmusiikkia, folkkia ja nykyiskelmiä. UkuLissuilla on oma ohjelmisto myös lapsille. Mukaansatempaava ja raikas rouvaryhmä.

Warkauden Ukuleleorkesteri WAU
Savolaisten iloinen, hyväntuulinen ja taitava iso ukuleleorkesteri. He soittavat ja laulavat iloista musiikkia raikkaalla ukulelekierteellä. Laulu raikaa osin korvia hivelevänä, moniäänisenä stemmalauluna.  Havaijin, Karibian tai vaikkapa Irlannin rytmejä saattaa maustaa ukulelen lisäksi huilu tai muu puhallin. Yhtyeessä on puolentoistakymmentä jäsentä. Arto Julkusen luotsaama bändi saa kaikki hyvälle tuulelle!

Karkkilan I Ukuleleorkesteri

Mitäpä olisi nämä festivaalit ilman oman kylän ukettajia? KUKULELE-festivaalin houseband on vakiinnuttanut asemansa yhtenä maan johtavista harrastajien ukuleleryhmistä. Se on esiintynyt laajalti kotikylän ulkopuolella – Varkauden Winter Ukulelefesteiltä Kaustisten kautta Helsinkiin (Lappiin vielä toivottaisiin keikkaa). Karkkilassa ryhmä mielletään epäviralliseksi kaupunginorkesteriksi.  Ryhmän esitykseen sisältyy jazz-standardeja, lattareita sekä omaleimaisia omia ukebiisejä – ainakin yleensä. Jokainen keikka on erityinen.

Tampereen Ukulelelorkesteri

Suomen suurin ukuleleorkesteri, vahvuuteen kuuluu n. 50 soittajaa. Mukana ovat valovoimaiset laulusolistit ja paljon muita soittimia ukulelejen lisäksi. Orkesterin vahvuuksia ovat tamperelaisuus, hyväntuulisuus, ja monipuolisuus. Tampereen Ukuleleorkesteri perustettiin vuonna 2016, ja se on jo opittu tuntemaan tyylikkäänä ja todella viihdyttävänä kokoonpanona. Kukulelessa orkesterin kokoonpano on hiukan pienempi mutta aina yhtä säihkyvä!

JUSTIN GIRLS AND BOYS 

Bändin jäsenet ovat pitkän linjan musiikin harrastajia, monella on taustaa kuorolaulajana tai bändisoittajana. Mahtuupa mukaan yksi ammattimuusikkokin. Ukulelejen, ukebasson ja rytmisoittimien lisäksi bändin jäsenet soittavat mm. kazoota, pyykkilautaa ja melodicaa. Justin Girls and Boysien ohjelmisto koostuu pääosin rockklassikoista, välillä käväistään popin ja soulin, bluesin ja discohittienkin puolella. Musiikkia tehdään määrätietoisesti, iloa ja huumoria unohtamatta.

WORKSHOPIT

LAUANTAI 4.8.18 KLO 10.30-13.00

Varmista paikkasi suosituimmissa workshopeissa, varaa paikkasi!

10 € / 20€ / henkilö

10.30 Outi Koivuniemi: alkeiskurssi melodiasoitto ukulelella – opi lukemaan tabulatuuria.

10.30 Erkki Kuuttila: ukulelen perussoinnut sekä nelisointujen harjoittelua. Sessio suunniteltu alkeiskurssin suorittaneille.

10.30 Zoe Bestel: songwriting workshop. Tips and little tricks on and some activities to act on and then be able to take away that will help coming up with future themes and lyrics.

11.45 Outi Koivuniemi . Ukulele koulusoittimena – työpaja musiikin opettajille, kesto 1 – 1,5 h

11:45 Jarmo Julkunen, Don Huonot -workshop

11.45: UKULOLLO – Play One uke – Sound like Two!”
We will learn all the secrets to allow us to play melody and chords (and sing!) at the same time – arrangment tricks to play along with other uke players of different skills. 3 ”must to know points” allways to keep in mind in order to perform on stage, in front of people, without being scared, totally enjoing our music! It’s suitable for all skill levels, but optimized for intermediate players