Tiedotteet

FI EN
KOTI OHJELMA ESIINTYJÄT MEDIA SIJAINTI YHTEYS
 

Lehdistötiedote 18.4.2016

KUKULELEEN saapuu yli sata esiintyjää

KUKULELE 2016 – Karkkilan ukulelefestivaali järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna entistä suurempana ja kauniimpana. Siitä tehdään kaikkien kaupunkilaisten yhteinen tapahtuma.
– Tapahtumaan saapuu näillä näkymin yli sata esiintyjää sekä ulkomailta että kotimaasta. Tapahtuma on suurin Suomessa koskaan järjestetty ukulelefestivaali, Karkkilan ukuleleyhdistyksen puheenjohtaja Lasse Talvitie sanoo.

Festivaalin ulkomaiset vieraat saapuvat Ranskasta, Britanniasta ja Virosta. Ranskalainen Jane For Tea -duo on palkittu monissa tapahtumissa ja kaksikko kiertää Euroopan festivaaleja. Jane (Séverine Lescure) ja JP (Jean-Pierre Savoldelli) soittavat jazzstandardeja, bluesia ja rockia omaleimaisella ranskalaisella aksentilla. Tavallisen uken ja banjoukulelen taituri brittiläinen Peter Moss hämmästyttää virtuositeetillaan. Virosta Karkkilaan saapuu 12-henkinen hyväntuulinen Eesti Ukuleleorkester.

Suomalaisista vieraista KUKULELEssa soittaa muun muassa kielisoitinvirtuoosi Jarmo Julkunen, joka näyttää kuinka ukulele taipuu tangoon. Tampereelta, Varkaudesta ja Jyväskylästä osallistuu iso orkesteri, pienempiä ryhmiä tulee useita ympäri maan. Festivaalissa kokeilevat siipiensä kantavuutta monet uudet ryhmät, esimerkiksi viime vuoden tulokkaaksi nimetty Vet Pillows, Suomen paras duo -kilpailussa mainetta saanut Duo Ellu ja Julia sekä Tuittulan ukuleleorkesteri. 

– KUKULELE kokoaa yhteen Suomen ukuleleharrastajat ympäri maan. Ukulelen suosio on hurjassa kasvussa ja uusia yhtyeitä ja harrastajaryhmiä syntyy kaikkialla. Soittajat saavat KUKULELESSA mahdollisuuden tavata toisiaan ja siten ammentaa oppia ja uutta intoa harrastukseensa, Talvitie sanoo.

KUKULELE järjestetään elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-7.8. Festivaalin ohjelmassa on konsertteja Keskuspuistossa, Karkkilasalissa ja kirkossa ja lauantai-iltana jammaillaan. Workshopeissa annetaan monipuolista opetusta aloitteleville ja kokeneemmille ukulelensoittajille. Ukulele koulusoittimena -workshopissa musiikinopettajat saavat uusia eväitä työhönsä. 

Puistokonsertit ovat maksuttomia koko perheen tapahtumia. Sunnuntain puistokonsertti on omistettu lapsille ja lapsiperheille.

– Haluamme pitää puistokonsertit maksuttomina, jotta kaikki voivat tulla niihin. Kutsumme mukaan paikkakunnan harrastajat ja järjestöt tuomaan puistoon oman panoksensa ukulele-esitysten oheen, Talvitie sanoo.

KUKULELE 2016 -festivaalin järjestää Karkkilan ukuleleyhdistys. Tapahtuma toteutetaan talkootyöllä kaupungin ja paikkakunnan yritysten taloudellisella tuella.

Ajantasaista tietoa KUKULELESTA osoitteessa:  www.kukulele.fi

Lisätietoja:      

Lasse Talvitie                           Juha Pihlaja                                Mari Pihl
Yleiset asiat, esiintyjät              Yrityssuhteet                               Majoitus, yhdistykset ym.
puh. 050 550 8181                  puh. 040 127 3735                     puh. 040 700 2288
lasse.talvitie.kukulele.fi          juha.pihlaja@kukulele.fi         masha.pihl@gmail.com

 
Tervetuloa Karkkilaan, Suomen ukulelepääkaupunkiin!